A malacok lakhelye természetesen nagy és kényelmes - persze amikor ezt írom, nem a terráriumukra gondolok. A terrárium lehet akármekkora, soha nem fogja tudni azt nyújtani, mint egy ketrec.

Mivel ketrcet sajnos nem sikerült vennünk, fából összebarkácsolt malackifutót épített nekünk a párom és az apukája. Meg kellett venni hozzá a falapokat, a kerekeket, és még fogantyúja is van, hogy könnyedén ki lehessen húzni takarításhoz. A kifutó mérete 90x40 cm, és 30 cm magas. A minimum 30 cm magasság azért kell, hogy ne tudjanak kiugrani vagy kimászni belőle.

Külön vettünk bele egy kis faházikót, ami elvileg csak egyszemélyes, de elég gyakran előfordul, - leginkább akkor, amikor hirtelen zajt hallanak és megijednek - hogy ketten-hárman beszaladnak és elbújnak. Egyébként pedig normál esetben megosztoznak rajta, cserélgetik egymás között.

A kifutót - úgy mint a terráriumot - faforgáccsal töltöm fel, és hetente vagy másfél hetente cserélem. A forgács alá minden alkalommal viaszos vásznat helyezek, hogy ne ázzon be olyan könnyen a falap.

Jelenleg egy kis doboz is van bent - amiben Pamacs érkezett - és általában mindig rakok be nekik valami rágcsálnivalót. Pl. wc papírguriga, papírtörlőnek a gurigája.

Fontos!

Csak és kizárólag natúr papírból
(vagy fából) készült dolgokat helyezzünk el, tehát ne legyen rajta "festék", vagy ragasztócsík!

A malacok általában mindent megesznek, ami a szájukba kerül, ezért figyeljünk oda, hogy csak olyan anyag kerüljön be, amit képesek megemészteni és nem káros!