Ez egy nagyon fontos kérdés, már csak azért is, mert a malackáknak rendkívül érzékeny a bélrendszerük. Jó pár tengerimalacokkal foglalkozó oldalon jártam már, és nagyon érdekes, hogy mindegyik teljesen mást ír ezzel kapcsolatban.

Régebben malackáim reggel magvakkal kezdték a napot, amiből nem kaptak többet egy maréknál, nehogy elhízzanak. Mostanra - sokak javaslatára - magvak helyett áttértünk a tápra, mert az sokkal egészségesebb, és még C-vitamint is tartalmaz.

Délután zöldséget adok nekik, ami sárgarépából, paprikából és uborkából áll. Néha almát, paradicsomot, és vagy éppen olyan zöldséget/gyümölcsöt kapnak, ami itthon van.

Emellett egész napra és lefekvés előtt széna kerül mindenki elé, mert a tengerimalacok fő tápláléka ez, és a legjobb fogkoptató. Néha-néha száraz kenyeret szoktam adni nekik, mert imádják elropogtatni.

Az élelmiszerek bármelyike felcserélhető, de ez a legcélszerűbb adagolás, mert így mindent megkapnak, amire szükségük van. Szükséges betenni nekik itatót, főleg nyáron, hogy elég folyadékhoz jussanak, amiben naponta cserélni kell a vizet.

Ha tehetném, akkor minden nap adnék nekik friss zöld füvet, de sajnos nem olyan környéken lakom, hogy ez kivitelezhető legyen. Ugyanígy imádják a növények leveleit, zöldjeit is, pl. sárgarépa levele, fehérrépa, karalábé, brokkoli levele.