Mézdinnyét most ettünk először, én eddig nem is hallottam róla, csak a sárgadinnyét ismertem, de azt mindig is nagyon szerettük. Most azonban megláttam ezt a citromsárga héjú gyümölcsöt, és gondoltam teszek egy próbát. Megvallom őszintén, nekem annyira nem ízlett, a malacok viszont szinte jobban bepuszilták, mint múltkor a sárgadinnyét. Íme egy kis ismertető, és néhány kép a dinnyefalásról.


Kép forrása: sxc.hu
A sárgadinnye a tökfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű gyümölcs, gyógynövény. Alakja kerek, héja sima, rücskös, hálós, vagy barázdált, húsa általában narancsszínű. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézium, réz, cink, kobalt és króm, A-vitamin, niacin, riboflavin, tiamin, folsav és C-vitamin.

Kép forrása: sxc.hu
Eredetileg Kínából származó bailan dinnyefajta, amely fontos ősi kultúrnövény a Távol-Keleten. Héja fehéres sárga, húsa zöldes színű, igen édes. Magyarországon mézdinnyeként ismerjük. Mint a legtöbb gyümölcs, a mézdinnye is lédús, nagyon egészséges, gazdag fruktózban.

Most pedig lássuk a kis tesztelőinket: