Mosás nálunk általában két naponta szokott lenni, mivel minden nap használjuk ruháinkat.

Amíg a malacok alatt csak forgács volt, velük kapcsolatban nem kellett ilyesmivel törődnöm.

Amióta áttértünk a fürdőszoba szőnyegre, azóta mindig is gondban voltam, hogy az alattuk lévő törülközőket, és általuk használt bújókat miféleképp tudnám kimosni.

Egyrészről őket, másrészről a mosógépet féltettem, tehát se azt nem tudtam hogyan, sem pedig hogy mivel moshatnék. Ha mosóporral mosok, az a benne lévő vegyszer miatt károsíthatja a malackák egészségét. A kihullott szőrszálak pedig a mosógépet tehetik tönkre és totál eldugítanak mindent. Aztán egyszer kaptam egy nagyon jó tippet, aminek segítségével megoldódott minden problémám. 

A kimosandó ruhákat beleraktam egy rég nem használt, nagy alakú párnahuzatba, és összegumiztam a száját. Féltem, hogy a sima befőttes gumi elszakad, ezért a strapabíróbb, szélesebb fajtát választottam. (Próbából ráraktam egy műanyag tasakzáró klipszet is, de az időközben lejött.)Takarításnál a jó öreg ecet már remekül bevált, úgyhogy mosópor helyett itt is inkább ezt alkalmaztam. (Először nem tudtam, hogy a mosópor vagy az öblítő helyére öntsem, aztán végül is ez utóbbi mellett tettem le a voksomat.)

Utolsó tennivalóként beállítottam egy vegyes mosáshoz használatos programot, ami kb. 1 óra 15 percig tartott. Amikor kész lett, levettem a párnahuzat szájáról a befőttes gumit, majd felteregettem mindent.

Kíváncsiságból megnéztem azért, hogy maradt-e szőrszál vagy valami a mosógép belsejében, de kellemesen csalódtam. :)