Ahogy észrevettem, minden tengerimalacnak egyéni ivási stílusa van, nálunk legalábbis mindenki máshogy iszik.

Korábban már láthattatok videókat Méziről és Gombiról, sőt Pamacsról is, akinek nem olyan régen sajátos ivási technikájával sikerült tönkretennie az egyik itatót.

Na azért ez utóbbiban sajnos nekem is volt részem, de inkább kezdjük az elején!

Az itatót, amely már kezdetektől fogva szolgálja malackáinkat, ketrecrácsok híjján saját módszerrel kellett rögzítenünk a kifutó bal alsó sarkába. Pár gemkapocs és szigetelőszalag segítségével tudtuk felfüggeszteni, ami eleinte jó megoldásnak tűnt. Mivel tulajdonképpen csak két ponton volt megfogva, a lelkes malackák könnyedén rángathatták, amerre csak akarták.

Le is jött később a szigetelőszalag, és a gemkapocs is hamar tropa lett, így valamilyen stabilabb megoldást kellett kitalálnunk. Szereztünk régi számítógép tartozékokat, amiket derékszögbe hajlítottunk és vastag cellux segítségével rögzítettük őket az itatóhoz.

Láthatóan Pamacsnak ez sem okozott problémát, már ami a mozdíthatóságát illeti, ugyanis képes volt - különösebb megerőltetés nélkül - szinte az egekbe emelni azt.

Az hagyján, hogy felemelte, de - ahogy a videójában is láthattátok -, minden emelés alkalmával elengedte a levegőben, és ilyenkor mindig hozzáütődött a kifutó falához. Ezt addig csinálta, míg nem egyszer csak elfáradt az egyik fémláb, és először elrepedt, majd letört.

Ideiglenesen gemkapoccsal helyettesítettem, és valameddig még lehetett is volna használni, ha egy rossz mozdulatnak köszönhetően nem lököm le 95 cm magasságból a kifutó tetejéről. Ennek köszönhetően letörött róla egy műanyag rész, amely a golyós fémcsövet tartotta, ezáltal teljesen használhatatlanná vált. Mivel nem sok értelme lett volna visszaragasztani, jobbnak láttam, hogy a Pamaccsal közös erőkkel teljesen leamortizált kelléket mielőbb lecseréljük.

Egy kétszer akkora (500 ml) itatóra esett a választás, melynek tartóját igen egyszerűen, ám annál maradandóbban, egy meghajlított fémvonalzó, és két csavar segítségével készítettük el.

Könnyen be lehet bújtatni az itatót csövével együtt, azonban stabilan megmarad akkor is ha Gombi, Zsömi, Fahéj vagy akár a világ összes Pamacsa iszik belőle!