Fahéjka még nem állandó lakója a kifutónak, de minden nap amikor hazajövök, teszek vele egy kis látogatást a nagyokhoz.

Ilyenkor többnyire a felső emeleten és a kis házban tartózkodik, de bárhol is legyen, csak addig marad, míg Pamacs meg nem jelenik. 

Mivel azonban a napi szénamennyiség elfogyasztása rendkívül fontos, kitaláltam egy ideiglenes megoldást.

Mint tudjátok, az annak idején saját kézzel készített szénatartó alapvetően a kifutó alsó részében helyezkedik el. Mikor telerakom szénával, az összes malacka izgatottan odarohan, hogy megkaparinthassa a legfinomabb falatokat. Fahéj a tetejéről kilógó szálakat kezdi el enni, de ezekből olyan kevés van, hogy elfogyasztásuk nagyon rövid idő alatt megtörténik.

Nem sokkal később megpróbál a kis átjáróról, vagy lentről enni, de szokás szerint Pamacs mindenhonnan elzavarja.

Bezzeg kint a pokrócon szépen tudnak enni négy oldalról, ám ez valamiért a kifutóban még nem működik..

Semmi vész! Szerencsére a spontán ötleteim sosem hagytak még cserben, úgyhogy a megoldást most is hamar kigondoltam. Egy szénatartónál mi lehet jobb? Két szénatartó! Vagyis már csak be kellett szereznem, és felrögzítenem a megfelelő helyre.

Eszembe jutott, hogy van egy piros műanyag tartónk, amit gyakorlatilag soha nem használtunk még semmire.

A 4 sarkát 1-1 gemkapocs segítségével erősítettem a védőrácshoz, amelyet 180 fokos jobbra forgatással is fel tudok helyezni, így Fahéj a kisházból is elér pár szálat. (Többek közt ezért került fel a rács jobb felső sarkára a kis párna, nehogy fenn akadjon.)

Természetesen ebből a pozícióból a legkényelmesebb a falatozgatás, és amíg a nagyok lent el vannak foglalva saját szénájukkal, a pöttöm minden gond nélkül ehet itt fent.