Beindult az eperszezon, mi is megvettük idei első csomag eprünket, melyből természetesen a rosszcsontok sem maradhattak ki. 

Korábban már próbálkoztunk ezzel a finom, piros színű, ízletes gyümölccsel, de akkor nem igazán ették.

Most azonban már mindannyian imádják, ha kapnak, rögtön befalják az egészet, utána csak a levele marad.

Ti is sokan írtatok nekünk ezzel a témával kapcsolatban, amikből azt tudtam leszűrni, hogy malackáitok rendkívül különbözőképpen fogadják az epret. Felteszem, azért idegenkednek tőle, mert ennek etetése nem tartozik hozzá mindennapjaikhoz.

Legkönnyebben úgy tudjuk hozzászoktatni kis kedvencünket egy új ételhez, ha a számára ismeretlen élelmet lassan, fokozatosan vezetjük be az étrendjébe. Az a tengerimalac, amelyiknek társa fogyaszt egy bizonyos új ételt, nagyobb eséllyel kedveli meg az újdonságot, mint az, amelyiket egyedül tartjuk.

A tengerimalac neofób állat (újtól való félelem), vagyis az étrendjében és a környezetében történő gyökeres változásokra igen érzékeny. Ezeket a változásokat legtöbbször stresszként éli meg, ilyenkor szervezete kiszolgáltatottabbá és sebezhetőbbé válik.

Pedig a földieper nagyon értékes gyümölcsünk, többek közt vértisztító és baktériumölő hatású. Rendkívül gazdag C-vitaminban, de tartalmaz E-vitamint, cinket, vasat és számos tisztító és gyógyító hatású bioaktív anyagot is.

Szóval csak ajánlani tudom, és ahogy ígértem, hoztam pár fényképet a mi falatozásainkról. :)