Épp itt volt már az ideje, hogy vége legyen a hőségnek, mert állatkáink nagyon szenvedtek miatta!
Egy korábbi posztunkban írtam, milyen módszereket vetettem be, hogy át bírjuk vészelni ezt az időszakot, de ekkor egy új ötlet is megszületett.
Akkor nem hívtam fel rá a figyelmet, mert nem az volt a lényeg, de most megmutatom milyen változások, és új kellékek kerültek be a kifutóba.

A fentebb említett poszt 4. pontja a mélyhűtött vizes palackokról szólt, de mivel nem rendelkezünk ketrecrácsokkal, csak egyféleképp lehetett megoldani rögzítésüket. Fogtam a kisebb terrárium tetejéül szolgáló barna rácsot, és ráhelyeztem a kiesést gátló fehér rácsra, majd erre törölközőt terítettem.


Fahéj volt az első, aki felfedezte, és ő volt az, aki a legtöbbet tartózkodott itt, a többiek eleinte nem is vették észre, és ritkábban is használják.

Egy másik törölközőből kialakítottam nekik függönyt, így Fahéj számára továbbra is megmaradt a lejárat, de ez az új rész most már akár hálószobaként is funkcionálhat.Új kellékeket is vettem a malackáknak, egyrészt mert már régen kaptak valamit, másrészt pedig 50%-ra le voltak árazva.

Az egyik egy faházikó, a másik egy (magyarul nem volt ráírva, ezért eredeti nevét lefordítva) fűház, de szerintem a szénaház jobban hangzik. :)

A faházikó most a régi sarokház helyén van, aminél sokkal nagyobb, ezért kényelmesebben elférnek benne akár ketten is. A szénaházról majd a későbbiekben lesz szó, mert annak egy teljes posztot szentelek.


Pillanatnyilag tehát így néz ki a kifutónk, amiben mint látjátok, újra forgácson szaladgálnak a malackák.