Amikor csak tehetem, kiengedem a malackákat a szobába, hogy más környezetben, más ingerek hatására színesítsem életüket.
A kinti helyszíneket is próbálom variálni, méghozzá úgy, hogy mindent máshova rakok, és még ezen belül is másképpen helyezem el a kellékeiket.
Természetesen széna és víz állandóan van, hogy ezekhez az alap dolgokhoz bármikor hozzáférhessenek, ha szükségük van rá.

A mostani újításnak az óriás sátor nevet adtam, mert engem leginkább erre emlékeztet, de akkor menjünk csak szépen sorjában.

Ezúttal az ágyunkra engedtem ki a malackákat, azonban mielőtt kiraktam volna őket, sok-sok pokrócot terítettem le. Legalulra egy sima pokrócot, majd erre rá szépen egymásra a polar anyagúakat. Végül ezeket egy nagy fehér lepedővel takartam le, mert időközben rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb róla letakarítani mindent. Pl. a szénaszálak mindig beleragadnak a pokrócokba, de a lepedőről könnyedén le tudom seperni őket. Kirázni is sokkal egyszerűbb, ráadásul sokkal könnyebb a súlya.

Valamilyen elválasztóra is szükség volt, úgyhogy erre a célra a vasalódeszkánkat használtam elfektetve az ágyon. Mivel nem érte el az ágy szélességét, mellé raktam a kis kosarunkat is, melyet egy régi fürdőszoba szőnyeggel béleltem ki. Hogy valóban sátor jelleget öltsön, az egész tetejét még egy nagy lepedővel fedtem be, amelynek egyik felét az ágy támlájához, a másikat a vasalódeszkához rögzítettem.

Nagy öröm volt látni, hogy a picurok mennyire élvezik, Fahéj még popcornozott is, amit sikerült megörökítenem, de jöjjenek előbb a képek.