Az idei karácsony mindenféle szempontból más volt a tavalyihoz képest. Talán ehhez hasonló nem volt még eddig, és egész biztos, hogy soha nem is lesz már olyan, mint azelőtt volt.

Mielőtt teljesen összezavarnálak benneteket, elmondom, hogy a más nem feltétlenül jelent rosszat, sőt bevallom hihetetlenül jól éreztem magam. Ennyire jól még sosem!

December 22. - Kedves vendég

Fahéj születésének napján az ünneplésen kívül egy másik jó dolog is történt velem, még pedig az, hogy meglátogatott az apukám. Hozott ajándékokat, köztük egy mini műfenyőt is, amit én kértem tőle. Korábban minden évben igazi fenyőfát vettünk, de őszintén szólva én mindig is sajnáltam, hogy kivágják őket. Tudom, hogy a fenyőillatot semmi sem pótolhatja, de elég sok nyűg van a tűlevelekkel. Arról már nem is beszélve, hogy lassan egy vagyonba kerülnek a fák.

December 23. - Előkészületek

Szentestét megelőző nap, vagyis december 23-a nagy részét különféle előkészületek tették ki. Először is kitakarítottam a lakást, utána pedig hozzáláttam a malackák egyik ajándékának elkészítéséhez. Előtte persze végignéztem a boltok kínálatait, de úgy döntöttem, hogy most valami saját gyártmánnyal lepem meg őket. Pár óra leforgása alatt varrtam hát nekik egy olyan típusú bújókát, amilyennel nem rendelkezünk még. (Ha van rá igény, esetleg írok egy bejegyzést arról, hogyan készítettem el.)

December 24. - Pörgés ezerrel

A malackák kifutóját már korábban feldíszítettem, de ilyenkor a lakást is fel szoktam öltöztetni egy kicsit karácsonyi hangulatba. Utána következhetett a fadíszítés, amivel érthető okokból sokkal rövidebb idő alatt végeztem, mint szoktam. Közben kiolvadt a kacsa, úgyhogy elkezdtem a sütés-főzést a konyhában, és miután végeztem, neki álltam a malackák másik ajándékának. Szintén saját készítésű dolgot vittem véghez, méghozzá sütöttem nekik valamit.

Annak idején még Virágméziéknél láttam egy szuper Malactorta receptjéről szóló bejegyzést, és ezt alapul véve készítettem el a mieinknek egy másik finomságot. Olyan sokban nem tér el a tortától, de talán jóval gyorsabban és egyszerűbben lehet elkészíteni. Almás-banános golyónak neveztem el, hogy hűen tükrözze tartalmát és kinézetét. (Ha van rá igény, szintén írok bejegyzést arról, hogyan készítettem el.)

December 25. - Ajándékok felavatása

Miután a malackák megkapták az új bújójukat, rögvest megszaglászták és kipróbálták, mennyire megfelelő számukra. A golyócskákból is adtam nekik, és ők valószínűleg az egészet felfalták volna, de karácsony ide vagy oda, ebből naponta szigorúan csak kettőt kaphatnak!
Így telt hát el ez a pár nap, békességben, boldogságban. Kívánom minden kedves olvasónknak, hogy hasonlóan kellemes ünnepekben legyen része!

BOLDOG KARÁCSONYT!