Az idei karácsonyi bejegyzésünkben, malackáink ajándékaként sütött finom csemege elkészítése iránt nagyon sokan érdeklődtetek, ezért most megosztom veletek a receptjét.

Ez az elemózsia kizárólag olyan összetevőkből áll, amelyet nyugodt szívvel fogyaszthatnak a tengerimalackák (és akár más rágcsálók is).

Összetevők:

1 db kisebb méretű alma
fél banán
1 marék táp (nekünk Versele-Laga Cavia Crispy Muesli van most)

Elkészítés:

Hámozzuk és szabadítsuk meg magházától az almát. Miután lereszeltük egy tálba, öntsük hozzá a tápot. Picit keverjük össze, majd jöhet a már héj nélküli banán. Csípkedjünk le belőle kisebb darabokat, és mielőtt a tálba helyeznénk, ujjaink segítségével nyomkodjuk szét. Ha ez megvan, a három összetevőt kézzel jól dolgozzuk össze, és gyúrjunk belőle kb. 2-3 cm átmérőjű kis golyókat. A golyócskákat egy muffin sütőformába helyeztem, és előmelegített sütőben, 150 fokon fél óráig sütöttem.

Mikor elkészültek, tegyük át őket egy tányérra úgy, hogy ne érjék egymást és várjuk meg míg kihűlnek. Én csak másnap szolgáltam fel a malacoknak, és egyáltalán nem raktam hűtőszekrénybe eme finom falatokat.

Elvileg nem szóródik, nem esik szét, a banán tökéletesen összetartja az almát és a tápot.

A hatás nem maradt el, épp hogy megszaglászták, már tömték is magukba a (feltehetőleg) ízletes csemegét.