Már megint muszáj vagyok variálni a kifutóban lévő itatóval, mert legutóbb mikor azt hittem, megalkottuk a tökéletes Pamacsbiztos verziót, nem gondoltam, hogy ezzel is lesznek bajok.

Természetesen ismét drága nagylányom a ludas, de azért mindent nem lehet teljes mértékben ráfogni, mert hogy rongálás ugyan most konkrétan nem történt, mégis indokolttá vált a csere.

Betelt a pohár, vagyis a tálka!

A majdnem 1 évvel ezelőtt beszerelt 500 ml-es golyós itatót azóta se lehetett lerángatni a helyéről, ám az új szénatartó beüzemelésénél említettem, hogy csöpög. Ezt aképp próbáltam orvosolni, hogy alátettem egy műanyag tálkát. Úgy tűnt, ez valóban megoldja a problémát, mert az összegyűlt kis mennyiségű vizet csak ki kellett önteni.

Azóta már nem is olyan kevés ez a vízmennyiség, ráadásul ha Pamacs iszik, akkor kétszer annyi csöpög mellé, ugyanis őrült módjára tépkedi a csövet. A fő gond az volt, hogy ezáltal a forgács az itató körül rettentő gyorsan nedves lett.

Legutóbbi alkalmakkor már valóságos tócsákat takarítottam fel, és először nem is értettem, 9-10 óra leforgása alatt hogyan telhetett meg a tálka. Aztán megláttam, mikor Fahéj belepisil a tálkába, szóval így valóban nem nehéz teletölteni...

Ferplast Sippy csepegésmentes itató ketrecre vagy akváriumra

Régóta szemezek már ezzel az itatóval, amely állítólag annyira speciális, hogy egyáltalán nem csöpög. Eddig azért nem vettem meg, mert nem hittem benne, hogy tényleg ilyen, és hát az ára is kétszer annyi, mint a simáé. Először Fressnapf-ban nézegettem, de végül az acanashop.hu-ról rendeltem meg, mert így mintegy 400 Ft-tal olcsóbban jutottam hozzá.

Tartozékok: maga az itató, az állító kulcs, a ketrecre szereléshez használandó csavaros rögzítő, a tapadókorongos rögzítő és a tapadó korong garnitúra.

Fel tudjuk szerelni Ferplast, vagy akár más márkájú, esetleg házi gyártmányú rágcsáló ketrecre, akváriumra, vagy műanyag rágcsáló tartóra. Az itató rögzítését a csavaros elemmel, vagy a tapadókorongos tartozékkal tudjuk megoldani, melyet a kialakításnak köszönhetően fel tudunk szerelni ketrecen kívülről, vagy akváriumra szerelve belülről is. Az itatót annak levétele nélkül tudjuk tölteni, levenni csak a takarítások közben kell a ketrecről, akváriumról. Csepegés mentes termék, az adagolót tudjuk állítani a mellékelt kulcs segítségével. Három méretben kerül forgalomba: Small 100ml, Medium 300ml, Large 600ml.

Nos, ahogy sejtettem, nálunk a tapadókorongok eleve kiesnek, ugyanis fa felülethez nem tapadnak hozzá sajnos. A csavaros elemmel rögzítettem tehát a kis fehér rácshoz, a szénatartó mellé. Itt azonban valószínűleg nem fogja sokáig bírni, pláne ha teletöltöm az itatót, úgyhogy már tervezőben van az újabb átalakítás.

Egyelőre nem tudják hogyan működik, Pamacs próbálgatja nem rendeltetésszerűen használni, Fahéjt nem nagyon érdekli, szóval meglátjuk majd.

Neked milyen itatód van? Hogyan vált be? Ha kipróbáltad már ezt a csepegésmentest, kérlek, osszd meg velem tapasztalataidat itt lent, komment formájában!