A minap a malackák számára új, de egyúttal már egy ideje általam régóta használt elem került a ketrecbe.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezt a tárgyat mindannyian megörökölték tőlem, mégis csak egy valakinek alkalmas igazán.

A blog címében már elárultam, hogy kinek. :)

Annak idején, amikor belevágtunk a kifutó projektbe, eleinte sajnos csak elég kezdetleges, ingerszegény környezetet tudtam a malackák számára biztosítani. Ennek ellenére mégis igyekeztem a lehetőségeinkhez mérten picikét feldobni, csinosítgatni, hogy jobban érezhessék magukat benne. Ekkor találtam ki többek közt a "Perzsa bazárt", ami azt jelentette, hogy pár törülközőt és néhány faházikót felhasználva minél több búvóhelyük lehessen a conáknak.

Az új ketrecben kezdetben három házikó volt, amelyek a kifutóból kerültek át, ám mostanra egy negyedikkel is gazdagodtunk. A négy faház szépen elfér egymás mellett, a legújabb azért különleges, mert a másik hárommal ellentétben nem boltban vettük, hanem mi magunk fabrikáltuk. Ez a kis tákolmány sokáig a monitorom alatt funkcionált polcként, időközben azonban rájöttem, hogy túl magasan van, fáj tőle a nyakam, és kivettem a monitor alól.

Egy négyzet alakú falaphoz hat darab csavarral rögzítettünk egy-egy kis deszkát.

Első gondolatom rögtön az volt, hogy ha a fiataloknak annyira talán nem is, de Gombinak biztos megfelelő lenne. Korát, és legfőképp beteg lábikóját figyelembe véve ő igényli a legnagyobb körültekintést, úgyhogy éppen ezért ideális számára ez a hely, ugyanis olyan alacsony belmagassággal rendelkezik, hogy csak ő fér el benne kényelmesen. A többiek nem is próbálják meg bepaszírozni magukat, tudomásul vették, ki az egyedüli tulajdonos, így tehát Gombi nyugalma most már 100 százalékosan biztosítva van.

Gondolom, a képeket nézegetve közben rájöttetek, balról a második házikóról van szó, ám hogy a többiek se unatkozzanak, a kedvükért átrendeztem a ketrecet. Az átalakítás nem túl nagy, mindössze a kisebbik sarokházat rátettem a nagyobbikra, így most lett egy kis tornyuk.
Pamacs és Fahéj rendkívül izgatottak lettek, amikor észrevették, és nyomban nekiálltak felfedezni, kipróbálni az új építményt. Most is azon megy a verseny, ki legyen fent a toronyban. :)