Több mint két hónap telt el a legutolsó blog bejegyzésünk óta, és bár Facebook-on azt ígértem, hamarosan visszatérünk, eddig valahogy nem sikerült még utólérnem magam. Magánügyi téren rengeteg az elintéznivalóm, munka után, a nap végére pedig egyszerűen nincs időm/energiám, és ha valami folytán mégis sikerül idekerülnöm a blog elé, már semmi erőm sincs írni. Talán amiatt, hogy sok szörnyűség történt velem, amit még nem tudtam feldolgozni, vagy mert már megváltozott az életvitelem, esetleg a kettő egyszerre, ki tudja? Mindenesetre pótlok egy kis elmaradást...

Az új ketrecben a malackák élete változatlan. Mindenki jól van, egészségesek. Szerencsére alapvetően még mindig jól működik az összhang, de a Pamacs és Fahéj közti apró csipkelődések máig nem múltak el. Ezek nem komolyak, ilyenkor senki sem sérül, csak Fahéj néha hajlamos elfelejteni, hogy Pamacs a főnök.

Bár Gombi közülük a legidősebb, az erővisznyok miatt hamar lerendezte a rangsor kérdést, így ő végérvényesen kivonta magát a hatalmi harcokból. Nem mellesleg március 18-án lett 7 éves, szóval öreg róka... akarom mondani malac már, nincs oka kapkodni. Sőt az élelem osztásnál is rettentő kényelmesen, utolsónak mászik elő a házikójából.

Ellentétben a másik két rosszcsonttal, akik már az ajtó nyílásakor nyomban a háztetőkön teremnek, és ágaskodással, no meg a szokásos sípolással igyekeznek felhívni magukra a figyelmet. Ők addig úgysem nyugszanak, míg meg nem kapják a részüket, Gombi viszont türelmesen kivárja a sorát, mert tudja, hogy úgyis jut mindenkinek.

Idekapcsolódóan elmondom, hogy a 2013. szeptemberében vásárolt 20 kilós Versele-Laga táp nemrég elfogyott, úgyhogy visszatértünk a Multifit termékre, amelynek csomagolása 2012. december óta sokat változott, tartalma viszont láthatóan ugyanaz maradt.


régi Multifit

új Multifit


A szülinapozáskor kaptak egy kis friss füvet, aminek rettenetesen örültek a hosszú szénázási időszak után. A friss füvet óvatosan kell adagolni, ha el vannak szokva tőle a malackák, mert rendkívül érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek! A fűben egy-két szál gyermekláncfű is akadt, amely a tengerimalacok egyik kedvenc csemegéje.

A ketrec felső ajtajának ki-be nyitogatása következtében, a szoba falán kezdett kialakulni egy szürke folt, ami konkrétan a fém ajtó sokadszori odatámasztása miatt jött létre. Azért hogy ez ne erősödjön tovább, kis szivacsdarabkákat vágtunk ki, és helyeztünk fel az ajtó azon részeire, ahol a fallal érintkezik.


Úgy nagyjából ennyi változás történt malac-téren. Szünetet nem akarok hirdetni, de ígérni sem tudok egyelőre semmit, mert ki tudja, mi hogy alakul még. Mindenesetre Kellemes Húsvétot kívánok Nektek!