Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Ezsuzsa: Szia először van tengerimalacunk zorro került hozzánk előbb ő egy èves ès kèt hete jött triko aki fèl èves külön ketrecbe vannak egymás mellett ma megprobáltuk a szoba egy elkeritett rèszèn összerakni őket már eleve tudtuk hogy zorro lessz a domináns de be vallom nem tudom milyen mikor verekednek ès mikor csak ingerlik egymást igy tiz perc után szèt szettem őket mert fèltettem öket. Zorro meg mászta előről hátulról berregtek ugrált át rajta pattogott de nèha ugy tünt bunyó van akkor egy törcsit dobtam közèjük honnan tudodom hogy mikor komoly tudsz segíteni ebbe?

  (2017-01-29 15:01:45)
  Amikor új malac érkezik...
 • Anikó57: Szia, én még új vagyok itt.
  Nekem is van egy kis Olaf nevű malackám, meg fogom próbálni mielőbb ezt a bújókát megvarrni.Nagyon ügyes vagy.

  (2017-01-16 14:30:47)
  Cső alakú bújó megvarrása
 • Lakrita: Nálunk nem sikerült. Mióta ivarérettek, megy az időnkénti harc a két fiú közt,akik állitólag testvérek is.....ma pl. felügyeletem ellenére, kétszer estek egymásnak, összakapaszkodva forogtak. Csak harmadjára sikerült szétválasztanom őket, rájuk dobott polár ronggyal. Igy szoktam őket megfogni is, ha nem akarnak visszamenni a ketrecbe. (:
  (2016-07-28 16:48:30)
  A rangsor
 • Lakrita: Függőágy? Bobbi és Bajusz is imádják! Akkorákat durmolnak benne, felváltva.....
  (2016-07-28 16:35:55)
  Függőágy
 • Lakrita: Kipróbálom majd, h az enyémek is imádják-e.....
  (2016-07-28 16:29:23)
  Imádják a brokkolit
 • Lakrita: Én csak "örökbefogadtam" a lányom malackáit, de tapasztalom rendszeresen, h nyalogatnak (: Szeretem őket,már 3 hónapja csak az enyémek. Összeszoktunk!!!
  (2016-07-28 16:24:49)
  Ki kényeztet kit?
 • Lakrita: A műanyag fürdőszoba szőnyeg darab nem büdösödik be? Bevalom, h ez tart vissza a módszer kipróbálásától.....
  (2016-07-28 16:19:20)
  Hogy néz ki a kifutónk?
 • Lakrita: Cukika! Az én röfikéimnek Anyukám varrt puha polarból "takarót". Imádnak bel és alábújni.....
  (2016-07-28 16:17:03)
  Gombinak tényleg kell
 • Lakrita: Sziasztok! Ilyen szénatartót még nem láttam. Nekünk felakasztható van,uilyen rácsos. Az elválasztó rácsra van felakasztva, igy két oldalról kényelmesen tudnak belőle falatozni a röfikéim. (:
  Tényleg igaz az, h ami kihullik, nem eszik meg....alommá válik!
  (2016-07-28 16:15:06)
  Szénagömb
 • GSSZ Roza: Szép napot mindenkinek!
  A mi tengerimalacainknak is van egy efféle "különleges búvóhelye": egy műanyag doboz! Amikor összeszoktattuk őket, megvettük a dobozkát, hogy a gyengébb fél el tudjon benne bújni, ha veszekedés van. Úgy gondoltuk, kivesszük, ha vége ennek az időszaknak. Ehhez képest az erősebb fél, aki hatalomra tört (:, elfoglalta, és azóta is ez a kedvenc búvóhelyük! Persze a főnök már beengedi a kicsit. (;
  GSSZ Roza, a tengerimalacok gazdája
  (2016-05-30 18:00:58)
  Tengerimalac-kalandok - Kukás malacok
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Mézi udvarol 5 Hozzászólás
Picit visszaugrunk most az időben, már csak azért is mert nosztalgiázni mindig jó, és ilyen videó még úgysem volt (feltehetőleg nem is lesz).

A felvételen egyetlen fiú malackánk, Mézi udvarlásának hangjai hallhatók, akinek eme tevékenysége - ahogy a hímeknek általában - egész életét végig kísérte.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:24 / 2013. 05. 18.
Malackáim: Mézi (2008-2012) 5 Hozzászólás
Egyetlen fiú tagja a csapatnak, Zsömi malacom fia, aki külsőre szinte a megszólalásig hasonlít anyjára, belső tulajdonságai viszont már nagyban eltérnek. Teljes ellentéte testvérének, Gombinak, Mézi inkább nyugodt típus. Ez azért furcsa, mert a hím tengerimalacok általában sokkal vadócabbak, türelmetlenebbek, mint a nőstények. Körömvágáskor is ő vele végzünk a leghamarabb, mert olyan ügyesen tűri végig azt a néhány percet  mintha tudná: ha nyugton marad, előbb kész lesz.

Tovább»

Szerző: Mutu 16:32 / 2013. 01. 08.
Nyugodj békében, Mézi! :'( 4 Hozzászólás

Ma délelőtt 11 órakor meghalt Mézi.

Tovább»

Szerző: Mutu 14:48 / 2012. 02. 26.
Bünti 7 Hozzászólás

Mézi nagyon rossz mostanában, a kifutóban szokott randarílozni még hozzá úgy, hogy fogja magát, és bemászik a fürdőszoba szőnyeg alá, a pelletbe. Nem tudom ott mit csinál, vagy miért jó ez neki, de mivel nem akartam, hogy megegye és beteg legyen tőle, kénytelen voltam őt száműzni a terráriumába. Láthatóan nem viselte meg túlzottan a büntetés, olyannyira nem, hogy talált magának egy helyet, ahonnan belátja az egész szobát. :D

Szerző: Mutu 17:12 / 2012. 02. 16.
Az egyik legtisztább állatok 5 Hozzászólás
Lehet, hogy sokan nem gondolnák, de a tengerimalacok igenis a Földön az egyik legtisztább állatok. Sokat mosdanak, legfőképp táplálkozás után jellemző nagyon, de a nap bármely szakában megfigyelhető ez a tevékenységük. Egy mosakodás alkalmával végigpucolják az egész testüket, a pofijukat, a mancsaikat és az egész bundájukat, ameddig csak elérik.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:30 / 2012. 02. 10.
Mézi ivási technikája 1 Hozzászólás
Bizony, mivel minden malac teljesen egyedi, mindenkinek van egy sajátos jelleme, és ez különböző dolgokban nyilvánul meg. Mézi nem elégszik meg soha azzal a vízmennyiséggel, ami egy ivás alkalmával az önitatóból jön, így kifejlesztett egy módszert, amivel (azt hiszi) könnyebben ki tudja sajtolni a vizet. Elég vicces látvány, úgyhogy úgy döntöttem lefilmezem, és megmutatom. :D

Tovább»

Szerző: Mutu 16:53 / 2011. 11. 15.
Táldobálás - ahogy a Zsömle család eszik 5 Hozzászólás
A reggeli etetés nálunk két tálkából zajlik, ami lassan kezd kevés lenni. Ugyanis Zsömi és Mézi is a magáénak gondolja a tartalmát. Ezért van az, hogy időnként szinte megpofozzák a malactányért, csak hogy övék legyen az összes finomság, ami benne van. Közben Zsömit az sem zavarja a nagy táldobálásban, hogy háromszor csúszik le az emeletről. Az már talán kicsit jobban, hogy Mézi arcon vágja a tányérral. :D

Tovább»

Szerző: Mutu 18:04 / 2011. 10. 24.
Újszülött tengerimalac babák 12 Hozzászólás

Mindig jó érzés visszaemlékezni arra az időszakra, amikor itt nálunk, megszülettek Zsömi malacom gyerekei, Gombi és Mézi. Sosem felejtem el azt a percet, amikor először pillantottam meg őket, a két kis újszülött malacot.

Mivel nem tudtam, hogy Zsömi vemhes, ezért nem is számítottam a kis jövevényekre, szóval teljesen váratlanul ért a dolog. Pláne azért, mert reggel - mint mindig - félálomban sétáltam ki a hálószobából, és amikor megláttam Zsömi terráriumában a két picit, hirtelen azt hittem, hogy két egér van benne. Mikor szépen lassan tisztulni kezdett a kép, rádöbbentem, hogy ők bizony tengerimalacok!

Ekkor értelmet nyert minden, a kirakós összeállt darabjaiból egy teljes egésszé, s világossá vált, hogy Zsömi miért evett annyit, és miért volt mindvégig olyan fura a hasa. Bizony, az állatkereskedésben, ahol őt vettem, az eladó nem figyelt oda eléggé, magyarán nem választotta külön a hím és nőstény állatokat.

Nálam a vége szerencsésen alakult, a babák egészségesek voltak - bár Gombinak veleszületett betegsége van -, de az esetek többségében balul sülnek el az ilyen és ehhez hasonló nem törődömségek.

Azon a napon is - mint általában - Zsömi Örvössel volt egy terráriumban éjszakára, tehát ez azt jelenti, hogy ő végig jelen volt a szülés alatt. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de Zsömi becsülettel "felnevelte" a kölykeit. Sok olyan esetről hallani, hogy a tengerimalac anyuka nem foglalkozik a kicsinyeivel, nem táplálja őket, és ezért el is pusztulhatnak! Itt szerencsére nem így lett, és még a szülést is megoldotta segítség nélkül. Nézzünk akkor néhány képet a testvérpárról, amikor még kicsik voltak.

Gombi és Mézi 1 naposak:

Tovább»

Szerző: Mutu 22:49 / 2011. 02. 15.
A három "kis" tengerimalacom 5 Hozzászólás

Jelenlegi tengerimalackáim hárman vannak azóta, hogy meghalt a két öreg malacom (Mutu és Örvös). Ennek már több mint két éve, de a mai napig nem tudtam feldolgozni az elvesztésüket, mert annyira a szívemhez nőttek. A mostani három malac az általam elnevezett Zsömle család tagjai.

Zsömle, az anyamalac két gyerekével, Gombival és Mézivel.


Zsömi malacomat egy állatkereskedésben vettem, mikor még Mutu és Örvös velem voltak. Annyira megtetszett a zsemleszínű, simaszőrű kis állatka, hogy nem tudtam ellenállni. Arra már nem számítottam, hogy két kis ajándékot is kapok hozzá. Nem tudtam, hogy vemhes - szerintem az eladó sem - amikor elhoztam, csak jóval később derült ki. Egészen pontosan akkor, amikor megszülettek a picik, addig semmi jelét nem mutatta, hogy babákat vár.

ZSÖMI A BABÁKKAL

Tovább»

Szerző: Mutu 22:50 / 2011. 02. 07.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...