Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Mutu: Szia Suzanna!
  Sajnálom a malackáidat. :(
  Az összeszoktatás nem könnyű feladat. Ehhez kell tudnunk a nemüket és a korukat. Egy bizonyos kor után elkezdődik a dominancia harc az állatok között, és ezért viselkednek látszólag ellenségesen egymással. Összeszoktatáshoz az alábbi posztok elolvasását javaslom:

  http://mutumalac.blogger.hu/2012/09/28/kezdoknek
  http://mutumalac.blogger.hu/2013/03/30/osszeszoktatasi-tapasztalataim
  (2016-05-05 19:48:14)
  Amikor új malac érkezik...
 • Mutu: Átlagban 5-8 évet élnek a tengerimalacok.
  (2016-05-05 19:43:56)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Mutu: Szia! Nem tudom, hogy ilyesmit lehet-e építeni, mert ez gyárilag készült. Pontosan nem tudom, hogyan készülhetett, de van egy alap váz körbe, amire a szénaszálakat fűzték. Én madzagra nem emlékszem, hogy lett volna, de már elég régen szétrágcsálták ezt a házikót.
  (2016-05-05 19:43:23)
  Szénaház
 • Szuzanna: Szia!
  Most februárig volt 3 tengerimalacom. Idén júniusban lettek volna 3 évesek, de egymás után elvesztettem kettőt is és teljesen befordultam. Most kaptam három új kis tengerimalackát akik azonnal belopták magukat a szívembe. Viszont nem csipázzák egymást sem és azt se nagyon aki itt maradt még velem. Nem egy helyről érkeztek, kettőt Győrből (állítólag testvérek de folyton kocogtatják a fogukat egymásra) egy pedig Tétről. :S Hogyan szoktassam őket össze? A ketrecben és az ágyon is egymásnak esnek, már szinte vérre megy de eddig csak én véreztem :) őket szétszedtem és külön ketrecekben vannak, amiket kaptam melléjük. Nem is fognak kijönni egymással?? :( A nyuszijaimat se bírják pedig az előzőekkel nagyon jól kijöttek, még a nyuszók mellé is elfeküdtek ezek meg nekik esnek. :'(
  (2016-04-29 22:30:10)
  Amikor új malac érkezik...
 • Bogyi121: Körülbelül mennyi ideig szoktak élni?
  Mert két tengerimalacom volt az egyik meghal a másik még mindig él.
  (2015-12-09 16:52:32)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Ragcsalo: Szia! Segítenél? Ilyen szénaházat szeretnék építeni, de nem tudom, hogy ez hogy van rögzítve. Magával a szénával, vagy madzaggal? Mármint a sorok hogy vannak rögzítve. Köszi előre is!
  (2015-12-03 10:12:51)
  Szénaház
 • PamaCsoKicsi: Kisallatpatikát tud valaki budapesten? Ahonann ilyesmiket lehet megrendelni, vagy személyesen megvenni.
  (2015-11-07 21:42:35)
  Házipatika tengerimalacok részére
 • Mutu: Köszönjük! Jártam a blogodon, szépek a malacok! Kommenteket is hagytam... ;)
  (2015-10-17 18:49:34)
  Bio-Lapis
 • Mutu: Szia Ildi! Nyugodtan össze lehet rakni őket, de fontos, hogy először semleges területen, pl. egy pokrócon. Ott meg kell figyelni, hogyan viselkednek egymással, és csak akkor közbelépni, ha nagyon szükséges.
  (2015-10-17 18:36:27)
  Amikor új malac érkezik...
 • PamaCsoKicsi: Mihamarabb súlynövekedést Pamacsnak! Mutu, szeretném ga megismerkednél a malackáimmal:http://tengerimalaclove.blogger.hu

  Üdv
  (2015-10-16 19:40:59)
  Bio-Lapis
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Mézi udvarol 5 Hozzászólás
Picit visszaugrunk most az időben, már csak azért is mert nosztalgiázni mindig jó, és ilyen videó még úgysem volt (feltehetőleg nem is lesz).

A felvételen egyetlen fiú malackánk, Mézi udvarlásának hangjai hallhatók, akinek eme tevékenysége - ahogy a hímeknek általában - egész életét végig kísérte.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:24 / 2013. 05. 18.
Malackáim: Mézi (2008-2012) 5 Hozzászólás
Egyetlen fiú tagja a csapatnak, Zsömi malacom fia, aki külsőre szinte a megszólalásig hasonlít anyjára, belső tulajdonságai viszont már nagyban eltérnek. Teljes ellentéte testvérének, Gombinak, Mézi inkább nyugodt típus. Ez azért furcsa, mert a hím tengerimalacok általában sokkal vadócabbak, türelmetlenebbek, mint a nőstények. Körömvágáskor is ő vele végzünk a leghamarabb, mert olyan ügyesen tűri végig azt a néhány percet  mintha tudná: ha nyugton marad, előbb kész lesz.

Tovább»

Szerző: Mutu 16:32 / 2013. 01. 08.
Nyugodj békében, Mézi! :'( 4 Hozzászólás

Ma délelőtt 11 órakor meghalt Mézi.

Tovább»

Szerző: Mutu 14:48 / 2012. 02. 26.
Bünti 7 Hozzászólás

Mézi nagyon rossz mostanában, a kifutóban szokott randarílozni még hozzá úgy, hogy fogja magát, és bemászik a fürdőszoba szőnyeg alá, a pelletbe. Nem tudom ott mit csinál, vagy miért jó ez neki, de mivel nem akartam, hogy megegye és beteg legyen tőle, kénytelen voltam őt száműzni a terráriumába. Láthatóan nem viselte meg túlzottan a büntetés, olyannyira nem, hogy talált magának egy helyet, ahonnan belátja az egész szobát. :D

Szerző: Mutu 17:12 / 2012. 02. 16.
Az egyik legtisztább állatok 5 Hozzászólás
Lehet, hogy sokan nem gondolnák, de a tengerimalacok igenis a Földön az egyik legtisztább állatok. Sokat mosdanak, legfőképp táplálkozás után jellemző nagyon, de a nap bármely szakában megfigyelhető ez a tevékenységük. Egy mosakodás alkalmával végigpucolják az egész testüket, a pofijukat, a mancsaikat és az egész bundájukat, ameddig csak elérik.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:30 / 2012. 02. 10.
Mézi ivási technikája 1 Hozzászólás
Bizony, mivel minden malac teljesen egyedi, mindenkinek van egy sajátos jelleme, és ez különböző dolgokban nyilvánul meg. Mézi nem elégszik meg soha azzal a vízmennyiséggel, ami egy ivás alkalmával az önitatóból jön, így kifejlesztett egy módszert, amivel (azt hiszi) könnyebben ki tudja sajtolni a vizet. Elég vicces látvány, úgyhogy úgy döntöttem lefilmezem, és megmutatom. :D

Tovább»

Szerző: Mutu 16:53 / 2011. 11. 15.
Táldobálás - ahogy a Zsömle család eszik 5 Hozzászólás
A reggeli etetés nálunk két tálkából zajlik, ami lassan kezd kevés lenni. Ugyanis Zsömi és Mézi is a magáénak gondolja a tartalmát. Ezért van az, hogy időnként szinte megpofozzák a malactányért, csak hogy övék legyen az összes finomság, ami benne van. Közben Zsömit az sem zavarja a nagy táldobálásban, hogy háromszor csúszik le az emeletről. Az már talán kicsit jobban, hogy Mézi arcon vágja a tányérral. :D

Tovább»

Szerző: Mutu 18:04 / 2011. 10. 24.
Újszülött tengerimalac babák 12 Hozzászólás

Mindig jó érzés visszaemlékezni arra az időszakra, amikor itt nálunk, megszülettek Zsömi malacom gyerekei, Gombi és Mézi. Sosem felejtem el azt a percet, amikor először pillantottam meg őket, a két kis újszülött malacot.

Mivel nem tudtam, hogy Zsömi vemhes, ezért nem is számítottam a kis jövevényekre, szóval teljesen váratlanul ért a dolog. Pláne azért, mert reggel - mint mindig - félálomban sétáltam ki a hálószobából, és amikor megláttam Zsömi terráriumában a két picit, hirtelen azt hittem, hogy két egér van benne. Mikor szépen lassan tisztulni kezdett a kép, rádöbbentem, hogy ők bizony tengerimalacok!

Ekkor értelmet nyert minden, a kirakós összeállt darabjaiból egy teljes egésszé, s világossá vált, hogy Zsömi miért evett annyit, és miért volt mindvégig olyan fura a hasa. Bizony, az állatkereskedésben, ahol őt vettem, az eladó nem figyelt oda eléggé, magyarán nem választotta külön a hím és nőstény állatokat.

Nálam a vége szerencsésen alakult, a babák egészségesek voltak - bár Gombinak veleszületett betegsége van -, de az esetek többségében balul sülnek el az ilyen és ehhez hasonló nem törődömségek.

Azon a napon is - mint általában - Zsömi Örvössel volt egy terráriumban éjszakára, tehát ez azt jelenti, hogy ő végig jelen volt a szülés alatt. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de Zsömi becsülettel "felnevelte" a kölykeit. Sok olyan esetről hallani, hogy a tengerimalac anyuka nem foglalkozik a kicsinyeivel, nem táplálja őket, és ezért el is pusztulhatnak! Itt szerencsére nem így lett, és még a szülést is megoldotta segítség nélkül. Nézzünk akkor néhány képet a testvérpárról, amikor még kicsik voltak.

Gombi és Mézi 1 naposak:

Tovább»

Szerző: Mutu 22:49 / 2011. 02. 15.
A három "kis" tengerimalacom 5 Hozzászólás

Jelenlegi tengerimalackáim hárman vannak azóta, hogy meghalt a két öreg malacom (Mutu és Örvös). Ennek már több mint két éve, de a mai napig nem tudtam feldolgozni az elvesztésüket, mert annyira a szívemhez nőttek. A mostani három malac az általam elnevezett Zsömle család tagjai.

Zsömle, az anyamalac két gyerekével, Gombival és Mézivel.


Zsömi malacomat egy állatkereskedésben vettem, mikor még Mutu és Örvös velem voltak. Annyira megtetszett a zsemleszínű, simaszőrű kis állatka, hogy nem tudtam ellenállni. Arra már nem számítottam, hogy két kis ajándékot is kapok hozzá. Nem tudtam, hogy vemhes - szerintem az eladó sem - amikor elhoztam, csak jóval később derült ki. Egészen pontosan akkor, amikor megszülettek a picik, addig semmi jelét nem mutatta, hogy babákat vár.

ZSÖMI A BABÁKKAL

Tovább»

Szerző: Mutu 22:50 / 2011. 02. 07.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...