Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Mutu: Szia Suzanna!
  Sajnálom a malackáidat. :(
  Az összeszoktatás nem könnyű feladat. Ehhez kell tudnunk a nemüket és a korukat. Egy bizonyos kor után elkezdődik a dominancia harc az állatok között, és ezért viselkednek látszólag ellenségesen egymással. Összeszoktatáshoz az alábbi posztok elolvasását javaslom:

  http://mutumalac.blogger.hu/2012/09/28/kezdoknek
  http://mutumalac.blogger.hu/2013/03/30/osszeszoktatasi-tapasztalataim
  (2016-05-05 19:48:14)
  Amikor új malac érkezik...
 • Mutu: Átlagban 5-8 évet élnek a tengerimalacok.
  (2016-05-05 19:43:56)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Mutu: Szia! Nem tudom, hogy ilyesmit lehet-e építeni, mert ez gyárilag készült. Pontosan nem tudom, hogyan készülhetett, de van egy alap váz körbe, amire a szénaszálakat fűzték. Én madzagra nem emlékszem, hogy lett volna, de már elég régen szétrágcsálták ezt a házikót.
  (2016-05-05 19:43:23)
  Szénaház
 • Szuzanna: Szia!
  Most februárig volt 3 tengerimalacom. Idén júniusban lettek volna 3 évesek, de egymás után elvesztettem kettőt is és teljesen befordultam. Most kaptam három új kis tengerimalackát akik azonnal belopták magukat a szívembe. Viszont nem csipázzák egymást sem és azt se nagyon aki itt maradt még velem. Nem egy helyről érkeztek, kettőt Győrből (állítólag testvérek de folyton kocogtatják a fogukat egymásra) egy pedig Tétről. :S Hogyan szoktassam őket össze? A ketrecben és az ágyon is egymásnak esnek, már szinte vérre megy de eddig csak én véreztem :) őket szétszedtem és külön ketrecekben vannak, amiket kaptam melléjük. Nem is fognak kijönni egymással?? :( A nyuszijaimat se bírják pedig az előzőekkel nagyon jól kijöttek, még a nyuszók mellé is elfeküdtek ezek meg nekik esnek. :'(
  (2016-04-29 22:30:10)
  Amikor új malac érkezik...
 • Bogyi121: Körülbelül mennyi ideig szoktak élni?
  Mert két tengerimalacom volt az egyik meghal a másik még mindig él.
  (2015-12-09 16:52:32)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Ragcsalo: Szia! Segítenél? Ilyen szénaházat szeretnék építeni, de nem tudom, hogy ez hogy van rögzítve. Magával a szénával, vagy madzaggal? Mármint a sorok hogy vannak rögzítve. Köszi előre is!
  (2015-12-03 10:12:51)
  Szénaház
 • PamaCsoKicsi: Kisallatpatikát tud valaki budapesten? Ahonann ilyesmiket lehet megrendelni, vagy személyesen megvenni.
  (2015-11-07 21:42:35)
  Házipatika tengerimalacok részére
 • Mutu: Köszönjük! Jártam a blogodon, szépek a malacok! Kommenteket is hagytam... ;)
  (2015-10-17 18:49:34)
  Bio-Lapis
 • Mutu: Szia Ildi! Nyugodtan össze lehet rakni őket, de fontos, hogy először semleges területen, pl. egy pokrócon. Ott meg kell figyelni, hogyan viselkednek egymással, és csak akkor közbelépni, ha nagyon szükséges.
  (2015-10-17 18:36:27)
  Amikor új malac érkezik...
 • PamaCsoKicsi: Mihamarabb súlynövekedést Pamacsnak! Mutu, szeretném ga megismerkednél a malackáimmal:http://tengerimalaclove.blogger.hu

  Üdv
  (2015-10-16 19:40:59)
  Bio-Lapis
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Malackáim: Pamacs (2011- ) 0 Hozzászólás

Első rozettás tengerimalacomat, Pamacsot egy állatkereskedésben vettem, négy hetes korában.
Mindenképpen lány malacot szerettem volna, mert akkoriban a sok leányom mellett egy ivartalanított fiú is volt.

Rendkívül félős jószág, érzékeny minden zajra, fényre és mozdulatra, nehezen alkalmazkodik új környezetéhez, ezért sok türelem kell hozzá.

Tovább»

Szerző: Mutu 14:29 / 2015. 08. 20.
Így kényeztesd a malacod! 6 Hozzászólás
Minden háziállat igényli a törődést, sőt szinte követelik, hogy foglalkozzunk velük. A (főként kézhez szokott) tengerimalacok is szívesen veszik, ha kiszedjük a helyükről, babusgatjuk, simogatjuk, szeretgetjük őket.

Ilyenkor általában elfekszenek, megnyújtóznak, de van amelyik még hanggal is jelzi felénk tetszését, illetve nem tetszését.

Tovább»

Szerző: Mutu 19:00 / 2013. 05. 08.
Pamacsbiztos itató 11 Hozzászólás
Ahogy észrevettem, minden tengerimalacnak egyéni ivási stílusa van, nálunk legalábbis mindenki máshogy iszik.

Korábban már láthattatok videókat Méziről és Gombiról, sőt Pamacsról is, akinek nem olyan régen sajátos ivási technikájával sikerült tönkretennie az egyik itatót.

Na azért ez utóbbiban sajnos nekem is volt részem, de inkább kezdjük az elején!

Tovább»

Szerző: Mutu 14:24 / 2013. 04. 06.
Álca-malacok 7 Hozzászólás
Pár hónappal ezelőtt itt a blogon írtam már Gombi fura szokásáról, amit úgy látszik, hogy a kis Pamacs is átvett, sőt tovább fejlesztette. Akkor nem tudtam mire vélni, de szép lassan már kezd összeállni a kép, vajon miért csinálhatják ezt. Mikor megláttam őt így, rögtön az álcaruhába öltözött, lőállásban lévő mesterlövészek jutottak róla eszembe, akik türelmesen várnak áldozatukra. Vagy akár bunkernek is felfogható a szénatartón megmaradt, szénaszálakból álló kis építmény, ami jól elrejti a tengerimalacot (legalábbis ő azt hiszi). :)

Tovább»

Szerző: Mutu 15:58 / 2013. 02. 06.
A fizikai sebek már begyógyultak, de mi lesz a többivel? 18 Hozzászólás
Mikor Pamacs kb. 4 hetesen hozzánk került, még nagyon kis picike volt, és eszméletlenül ijedős. A kereskedésben azt mondták, hogy a szállítás során megsérülhetett a lába, de később a fején, sőt a nóziján is észrevettem hasonló sebeket. Nem tudom, valójában mi történhetett akkor vele, aminek hatására a mai napig megmaradt benne a félelem vagy inkább ijedtség. Emiatt folyton harci készültségben van, és tartok tőle, hogy soha nem - vagy csak nagyon sokára - fog tudni megnyugodni.

Tovább»

Szerző: Mutu 07:49 / 2012. 12. 17.
Fegyelmezés 2 Hozzászólás
Mint ahogy a blogon már korábban elhangzott, a tengerimalacok között szigorú hierarchikus rendszer működik. Nálunk jelenleg Zsömike a vezér, és ő irányít mindenkit, de néha-néha azért előfordul, hogy az ő fejére is rákoppintanak. (Egyedül Mutuval nem merte ezt soha senki megtenni, neki olyan tekintélye volt.)

Tovább»

Szerző: Mutu 17:18 / 2012. 11. 07.
Puty-purutty 5 Hozzászólás
Ismét Pamacsról egy videó, ami akkor készült, amikor épp le volt merülve a fényképezőgép eleme, így telefonnal kellett csinálni, de igazából nem is a kép a lényeg, hanem a hang. :)

Tovább»

Szerző: Mutu 18:13 / 2012. 10. 24.
A küldetés: kézhez szoktatás (3. rész) 5 Hozzászólás
Pamaccsal jól haladunk a kézhez szoktatás terén, hamarosan elérem, hogy ne riadjon meg a hirtelen zajoktól. Egy rövidke videót készítettem arról, mennyire bátor már, amikor kint van a másik szobában velem.

Tovább»

Szerző: Mutu 16:27 / 2012. 10. 17.
Pamacs ivási technikája 4 Hozzászólás
Úgy tűnik, a legfiatalabb tengerimalacunk, Pamacs is Mézi és Gombi nyomdokába lépett, már ami az ivást illeti. Ez utóbbival van némi hasonlóság, mintha a kis pöttöm őt másolta volna le, csak sokkal több ideig tudja tartani az itató csövét. Szerintem kifejezetten vicces az az arc, amit Pamacs aközben vág, hogy a cső kicsúszik a fogai közül.

Tovább»

Szerző: Mutu 19:06 / 2012. 08. 01.
A leghálásabb tengerimalac 3 Hozzászólás
Sok volt a dolog, ezért nem nagyon jegyeztem be mostanában, viszont most itt vagyok! Nagy a kánikula, habár még nincs az a 40 fok, ezért a malacokon ez még nem látszik meg. Találtam egy régebbi videót Pamacsról, amikor még gyerekcipőben járt, és már akkor kiderült, milyen kis hálás állatka. A mai napig ilyen, mindennek tud örülni, amit a videón is hallható berregő hanggal jelez.

Tovább»

Szerző: Mutu 18:20 / 2012. 06. 08.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...