Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Ezsuzsa: Szia először van tengerimalacunk zorro került hozzánk előbb ő egy èves ès kèt hete jött triko aki fèl èves külön ketrecbe vannak egymás mellett ma megprobáltuk a szoba egy elkeritett rèszèn összerakni őket már eleve tudtuk hogy zorro lessz a domináns de be vallom nem tudom milyen mikor verekednek ès mikor csak ingerlik egymást igy tiz perc után szèt szettem őket mert fèltettem öket. Zorro meg mászta előről hátulról berregtek ugrált át rajta pattogott de nèha ugy tünt bunyó van akkor egy törcsit dobtam közèjük honnan tudodom hogy mikor komoly tudsz segíteni ebbe?

  (2017-01-29 15:01:45)
  Amikor új malac érkezik...
 • Anikó57: Szia, én még új vagyok itt.
  Nekem is van egy kis Olaf nevű malackám, meg fogom próbálni mielőbb ezt a bújókát megvarrni.Nagyon ügyes vagy.

  (2017-01-16 14:30:47)
  Cső alakú bújó megvarrása
 • Lakrita: Nálunk nem sikerült. Mióta ivarérettek, megy az időnkénti harc a két fiú közt,akik állitólag testvérek is.....ma pl. felügyeletem ellenére, kétszer estek egymásnak, összakapaszkodva forogtak. Csak harmadjára sikerült szétválasztanom őket, rájuk dobott polár ronggyal. Igy szoktam őket megfogni is, ha nem akarnak visszamenni a ketrecbe. (:
  (2016-07-28 16:48:30)
  A rangsor
 • Lakrita: Függőágy? Bobbi és Bajusz is imádják! Akkorákat durmolnak benne, felváltva.....
  (2016-07-28 16:35:55)
  Függőágy
 • Lakrita: Kipróbálom majd, h az enyémek is imádják-e.....
  (2016-07-28 16:29:23)
  Imádják a brokkolit
 • Lakrita: Én csak "örökbefogadtam" a lányom malackáit, de tapasztalom rendszeresen, h nyalogatnak (: Szeretem őket,már 3 hónapja csak az enyémek. Összeszoktunk!!!
  (2016-07-28 16:24:49)
  Ki kényeztet kit?
 • Lakrita: A műanyag fürdőszoba szőnyeg darab nem büdösödik be? Bevalom, h ez tart vissza a módszer kipróbálásától.....
  (2016-07-28 16:19:20)
  Hogy néz ki a kifutónk?
 • Lakrita: Cukika! Az én röfikéimnek Anyukám varrt puha polarból "takarót". Imádnak bel és alábújni.....
  (2016-07-28 16:17:03)
  Gombinak tényleg kell
 • Lakrita: Sziasztok! Ilyen szénatartót még nem láttam. Nekünk felakasztható van,uilyen rácsos. Az elválasztó rácsra van felakasztva, igy két oldalról kényelmesen tudnak belőle falatozni a röfikéim. (:
  Tényleg igaz az, h ami kihullik, nem eszik meg....alommá válik!
  (2016-07-28 16:15:06)
  Szénagömb
 • GSSZ Roza: Szép napot mindenkinek!
  A mi tengerimalacainknak is van egy efféle "különleges búvóhelye": egy műanyag doboz! Amikor összeszoktattuk őket, megvettük a dobozkát, hogy a gyengébb fél el tudjon benne bújni, ha veszekedés van. Úgy gondoltuk, kivesszük, ha vége ennek az időszaknak. Ehhez képest az erősebb fél, aki hatalomra tört (:, elfoglalta, és azóta is ez a kedvenc búvóhelyük! Persze a főnök már beengedi a kicsit. (;
  GSSZ Roza, a tengerimalacok gazdája
  (2016-05-30 18:00:58)
  Tengerimalac-kalandok - Kukás malacok
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Malackáim: Pamacs (2011- ) 0 Hozzászólás

Első rozettás tengerimalacomat, Pamacsot egy állatkereskedésben vettem, négy hetes korában.
Mindenképpen lány malacot szerettem volna, mert akkoriban a sok leányom mellett egy ivartalanított fiú is volt.

Rendkívül félős jószág, érzékeny minden zajra, fényre és mozdulatra, nehezen alkalmazkodik új környezetéhez, ezért sok türelem kell hozzá.

Tovább»

Szerző: Mutu 14:29 / 2015. 08. 20.
Így kényeztesd a malacod! 6 Hozzászólás
Minden háziállat igényli a törődést, sőt szinte követelik, hogy foglalkozzunk velük. A (főként kézhez szokott) tengerimalacok is szívesen veszik, ha kiszedjük a helyükről, babusgatjuk, simogatjuk, szeretgetjük őket.

Ilyenkor általában elfekszenek, megnyújtóznak, de van amelyik még hanggal is jelzi felénk tetszését, illetve nem tetszését.

Tovább»

Szerző: Mutu 19:00 / 2013. 05. 08.
Pamacsbiztos itató 11 Hozzászólás
Ahogy észrevettem, minden tengerimalacnak egyéni ivási stílusa van, nálunk legalábbis mindenki máshogy iszik.

Korábban már láthattatok videókat Méziről és Gombiról, sőt Pamacsról is, akinek nem olyan régen sajátos ivási technikájával sikerült tönkretennie az egyik itatót.

Na azért ez utóbbiban sajnos nekem is volt részem, de inkább kezdjük az elején!

Tovább»

Szerző: Mutu 14:24 / 2013. 04. 06.
Álca-malacok 7 Hozzászólás
Pár hónappal ezelőtt itt a blogon írtam már Gombi fura szokásáról, amit úgy látszik, hogy a kis Pamacs is átvett, sőt tovább fejlesztette. Akkor nem tudtam mire vélni, de szép lassan már kezd összeállni a kép, vajon miért csinálhatják ezt. Mikor megláttam őt így, rögtön az álcaruhába öltözött, lőállásban lévő mesterlövészek jutottak róla eszembe, akik türelmesen várnak áldozatukra. Vagy akár bunkernek is felfogható a szénatartón megmaradt, szénaszálakból álló kis építmény, ami jól elrejti a tengerimalacot (legalábbis ő azt hiszi). :)

Tovább»

Szerző: Mutu 15:58 / 2013. 02. 06.
A fizikai sebek már begyógyultak, de mi lesz a többivel? 18 Hozzászólás
Mikor Pamacs kb. 4 hetesen hozzánk került, még nagyon kis picike volt, és eszméletlenül ijedős. A kereskedésben azt mondták, hogy a szállítás során megsérülhetett a lába, de később a fején, sőt a nóziján is észrevettem hasonló sebeket. Nem tudom, valójában mi történhetett akkor vele, aminek hatására a mai napig megmaradt benne a félelem vagy inkább ijedtség. Emiatt folyton harci készültségben van, és tartok tőle, hogy soha nem - vagy csak nagyon sokára - fog tudni megnyugodni.

Tovább»

Szerző: Mutu 07:49 / 2012. 12. 17.
Fegyelmezés 2 Hozzászólás
Mint ahogy a blogon már korábban elhangzott, a tengerimalacok között szigorú hierarchikus rendszer működik. Nálunk jelenleg Zsömike a vezér, és ő irányít mindenkit, de néha-néha azért előfordul, hogy az ő fejére is rákoppintanak. (Egyedül Mutuval nem merte ezt soha senki megtenni, neki olyan tekintélye volt.)

Tovább»

Szerző: Mutu 17:18 / 2012. 11. 07.
Puty-purutty 5 Hozzászólás
Ismét Pamacsról egy videó, ami akkor készült, amikor épp le volt merülve a fényképezőgép eleme, így telefonnal kellett csinálni, de igazából nem is a kép a lényeg, hanem a hang. :)

Tovább»

Szerző: Mutu 18:13 / 2012. 10. 24.
A küldetés: kézhez szoktatás (3. rész) 5 Hozzászólás
Pamaccsal jól haladunk a kézhez szoktatás terén, hamarosan elérem, hogy ne riadjon meg a hirtelen zajoktól. Egy rövidke videót készítettem arról, mennyire bátor már, amikor kint van a másik szobában velem.

Tovább»

Szerző: Mutu 16:27 / 2012. 10. 17.
Pamacs ivási technikája 4 Hozzászólás
Úgy tűnik, a legfiatalabb tengerimalacunk, Pamacs is Mézi és Gombi nyomdokába lépett, már ami az ivást illeti. Ez utóbbival van némi hasonlóság, mintha a kis pöttöm őt másolta volna le, csak sokkal több ideig tudja tartani az itató csövét. Szerintem kifejezetten vicces az az arc, amit Pamacs aközben vág, hogy a cső kicsúszik a fogai közül.

Tovább»

Szerző: Mutu 19:06 / 2012. 08. 01.
A leghálásabb tengerimalac 3 Hozzászólás
Sok volt a dolog, ezért nem nagyon jegyeztem be mostanában, viszont most itt vagyok! Nagy a kánikula, habár még nincs az a 40 fok, ezért a malacokon ez még nem látszik meg. Találtam egy régebbi videót Pamacsról, amikor még gyerekcipőben járt, és már akkor kiderült, milyen kis hálás állatka. A mai napig ilyen, mindennek tud örülni, amit a videón is hallható berregő hanggal jelez.

Tovább»

Szerző: Mutu 18:20 / 2012. 06. 08.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...