Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Mutu: Szia Suzanna!
  Sajnálom a malackáidat. :(
  Az összeszoktatás nem könnyű feladat. Ehhez kell tudnunk a nemüket és a korukat. Egy bizonyos kor után elkezdődik a dominancia harc az állatok között, és ezért viselkednek látszólag ellenségesen egymással. Összeszoktatáshoz az alábbi posztok elolvasását javaslom:

  http://mutumalac.blogger.hu/2012/09/28/kezdoknek
  http://mutumalac.blogger.hu/2013/03/30/osszeszoktatasi-tapasztalataim
  (2016-05-05 19:48:14)
  Amikor új malac érkezik...
 • Mutu: Átlagban 5-8 évet élnek a tengerimalacok.
  (2016-05-05 19:43:56)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Mutu: Szia! Nem tudom, hogy ilyesmit lehet-e építeni, mert ez gyárilag készült. Pontosan nem tudom, hogyan készülhetett, de van egy alap váz körbe, amire a szénaszálakat fűzték. Én madzagra nem emlékszem, hogy lett volna, de már elég régen szétrágcsálták ezt a házikót.
  (2016-05-05 19:43:23)
  Szénaház
 • Szuzanna: Szia!
  Most februárig volt 3 tengerimalacom. Idén júniusban lettek volna 3 évesek, de egymás után elvesztettem kettőt is és teljesen befordultam. Most kaptam három új kis tengerimalackát akik azonnal belopták magukat a szívembe. Viszont nem csipázzák egymást sem és azt se nagyon aki itt maradt még velem. Nem egy helyről érkeztek, kettőt Győrből (állítólag testvérek de folyton kocogtatják a fogukat egymásra) egy pedig Tétről. :S Hogyan szoktassam őket össze? A ketrecben és az ágyon is egymásnak esnek, már szinte vérre megy de eddig csak én véreztem :) őket szétszedtem és külön ketrecekben vannak, amiket kaptam melléjük. Nem is fognak kijönni egymással?? :( A nyuszijaimat se bírják pedig az előzőekkel nagyon jól kijöttek, még a nyuszók mellé is elfeküdtek ezek meg nekik esnek. :'(
  (2016-04-29 22:30:10)
  Amikor új malac érkezik...
 • Bogyi121: Körülbelül mennyi ideig szoktak élni?
  Mert két tengerimalacom volt az egyik meghal a másik még mindig él.
  (2015-12-09 16:52:32)
  Újszülött tengerimalac babák
 • Ragcsalo: Szia! Segítenél? Ilyen szénaházat szeretnék építeni, de nem tudom, hogy ez hogy van rögzítve. Magával a szénával, vagy madzaggal? Mármint a sorok hogy vannak rögzítve. Köszi előre is!
  (2015-12-03 10:12:51)
  Szénaház
 • PamaCsoKicsi: Kisallatpatikát tud valaki budapesten? Ahonann ilyesmiket lehet megrendelni, vagy személyesen megvenni.
  (2015-11-07 21:42:35)
  Házipatika tengerimalacok részére
 • Mutu: Köszönjük! Jártam a blogodon, szépek a malacok! Kommenteket is hagytam... ;)
  (2015-10-17 18:49:34)
  Bio-Lapis
 • Mutu: Szia Ildi! Nyugodtan össze lehet rakni őket, de fontos, hogy először semleges területen, pl. egy pokrócon. Ott meg kell figyelni, hogyan viselkednek egymással, és csak akkor közbelépni, ha nagyon szükséges.
  (2015-10-17 18:36:27)
  Amikor új malac érkezik...
 • PamaCsoKicsi: Mihamarabb súlynövekedést Pamacsnak! Mutu, szeretném ga megismerkednél a malackáimmal:http://tengerimalaclove.blogger.hu

  Üdv
  (2015-10-16 19:40:59)
  Bio-Lapis
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Kapor 0 Hozzászólás
A kapor egy közismert gyógy- és fűszernövény.

Mi emberek előszeretettel használjuk ételeinkhez, ám köztudottan a tengerimalacok egyik kedvenc csemegéje is.

Készítettem néhány képet és egy videót Pamacs, Fahéj és Gombi kaporevéséről, valamint a posztból az is kiderül, mit érdemes még tudni róla.

Tovább»

Szerző: Mutu 21:28 / 2015. 06. 28.
Tengerimalac-kalandok - Így kezdődött... 2 Hozzászólás
Egy idő után kezdett sablonossá válni számukra az új kinti rész is, ezért a későbbiekben megint variálnom kellett, de erről majd lesz szó bővebben...

A bevezető részben leírt eseményeket a képek után most megnézhetitek mozgókép formájában is, hozzá toldva egy kis szöveges leírással.

Tovább»

Szerző: Mutu 18:29 / 2013. 12. 18.
Óriás sátor 9 Hozzászólás
Amikor csak tehetem, kiengedem a malackákat a szobába, hogy más környezetben, más ingerek hatására színesítsem életüket.
A kinti helyszíneket is próbálom variálni, méghozzá úgy, hogy mindent máshova rakok, és még ezen belül is másképpen helyezem el a kellékeiket.
Természetesen széna és víz állandóan van, hogy ezekhez az alap dolgokhoz bármikor hozzáférhessenek, ha szükségük van rá.

Tovább»

Szerző: Mutu 13:16 / 2013. 09. 21.
Készüljünk az őszre: céklázzunk! 9 Hozzászólás

Most már biztos, hogy vége a nyárnak, egy ideje a hőmérséklet és az időjárás is érezhetően őszbe fordult.
Eddig azon aggódtunk, hogyan éljük túl a kánikulát, most meg kezdhetünk gondolkodni, hogy készüljünk fel az őszre és utána majd a télre.
Semmi pánik! Tengerimalacok számára is szuper vitaminbombákkal szerelkeztünk fel! Ezek közül az egyik a cékla.

Tovább»

Szerző: Mutu 07:37 / 2013. 09. 14.
Ki kényeztet kit? 14 Hozzászólás
Mivel "A leghálásabb tengerimalac" cím foglalt a blogon, más címet kellett adnom, hogy hűen tükrözze a mai bejegyzés témáját. Az előbbi hivatkozásra kattintva elérhető videón is látható, de leginkább hallható, hogy Pamacs hihetetlenül tud örülni a siminek (és persze az élelemnek is). Fahéjka azonban nem csak hálás, de képes viszonozni a neki adott jót, méghozzá a következő módon...

Tovább»

Szerző: Mutu 17:56 / 2013. 08. 29.
Ismerkedés a fürdető tálkával 6 Hozzászólás
A tengerimalacok az etetésüket kivéve rendkívül nyitottak az új dolgokra. Már volt szó róla korábban, hogy a számukra ismeretlen eledelt fokozatosan kell bevezetnünk étrendjébe. Amit kölyökkorukban, anyjuk mellett nem fogyasztottak, azt később nehezebben fogadják el. Ezért célszerű, ha egy napon csak egy új táplálékot kapnak. Ami azonban a viselkedésüket illeti, felettébb kíváncsiak és érdeklődők az új ingerek iránt.

Tovább»

Szerző: Mutu 11:08 / 2013. 08. 10.
Hogyan fürdessük a malacot? 8 Hozzászólás
Régóta ígértem már nektek, hogy bemutatom, hogyan is kell megfürdetni a tengerimalacot, csak sajnos közbejött sokminden, de most bepótolom az elmaradásom!
Látni fogjátok, hogy a fürdetés egyáltalán nem nehéz, sőt pillanatok alatt megvan, pláne ha az állatka is partner ebben. Általában hagyják magukat, de ritkán előfordulhat, hogy olykor megpróbálnak ellógni.

Tovább»

Szerző: Mutu 14:13 / 2013. 07. 28.
Mézi udvarol 5 Hozzászólás
Picit visszaugrunk most az időben, már csak azért is mert nosztalgiázni mindig jó, és ilyen videó még úgysem volt (feltehetőleg nem is lesz).

A felvételen egyetlen fiú malackánk, Mézi udvarlásának hangjai hallhatók, akinek eme tevékenysége - ahogy a hímeknek általában - egész életét végig kísérte.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:24 / 2013. 05. 18.
Így kényeztesd a malacod! 6 Hozzászólás
Minden háziállat igényli a törődést, sőt szinte követelik, hogy foglalkozzunk velük. A (főként kézhez szokott) tengerimalacok is szívesen veszik, ha kiszedjük a helyükről, babusgatjuk, simogatjuk, szeretgetjük őket.

Ilyenkor általában elfekszenek, megnyújtóznak, de van amelyik még hanggal is jelzi felénk tetszését, illetve nem tetszését.

Tovább»

Szerző: Mutu 19:00 / 2013. 05. 08.
Egy kis rohangászás a kifutóban 11 Hozzászólás
Bolondok napjára egy videót hoztam, mely akkor készült, amikor Fahéjat először raktam be a kifutóba, hogy körbe nézhessen. Mint annak idején Pamacs, ő is össze-vissza szaladgált, pattogott, ami miatt később jól be is ütötte a nóziját. Annyira gyors, hogy elég nehezen tudtam követni a kamerával, volt hogy azt sem tudtam, éppen hol van.

Tovább»

Szerző: Mutu 17:05 / 2013. 04. 01.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...