Hogyan...?
Mutu Mutu
Segítség...!
Mutu Mutu
Tippek, trükkök
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Adható?
Mutu Mutu
Készítsd magad!
Mutu Mutu
Érdekességek
Mutu Mutu
Mutu
Mutu
Legújabb hozzászólások
 • Ezsuzsa: Szia először van tengerimalacunk zorro került hozzánk előbb ő egy èves ès kèt hete jött triko aki fèl èves külön ketrecbe vannak egymás mellett ma megprobáltuk a szoba egy elkeritett rèszèn összerakni őket már eleve tudtuk hogy zorro lessz a domináns de be vallom nem tudom milyen mikor verekednek ès mikor csak ingerlik egymást igy tiz perc után szèt szettem őket mert fèltettem öket. Zorro meg mászta előről hátulról berregtek ugrált át rajta pattogott de nèha ugy tünt bunyó van akkor egy törcsit dobtam közèjük honnan tudodom hogy mikor komoly tudsz segíteni ebbe?

  (2017-01-29 15:01:45)
  Amikor új malac érkezik...
 • Anikó57: Szia, én még új vagyok itt.
  Nekem is van egy kis Olaf nevű malackám, meg fogom próbálni mielőbb ezt a bújókát megvarrni.Nagyon ügyes vagy.

  (2017-01-16 14:30:47)
  Cső alakú bújó megvarrása
 • Lakrita: Nálunk nem sikerült. Mióta ivarérettek, megy az időnkénti harc a két fiú közt,akik állitólag testvérek is.....ma pl. felügyeletem ellenére, kétszer estek egymásnak, összakapaszkodva forogtak. Csak harmadjára sikerült szétválasztanom őket, rájuk dobott polár ronggyal. Igy szoktam őket megfogni is, ha nem akarnak visszamenni a ketrecbe. (:
  (2016-07-28 16:48:30)
  A rangsor
 • Lakrita: Függőágy? Bobbi és Bajusz is imádják! Akkorákat durmolnak benne, felváltva.....
  (2016-07-28 16:35:55)
  Függőágy
 • Lakrita: Kipróbálom majd, h az enyémek is imádják-e.....
  (2016-07-28 16:29:23)
  Imádják a brokkolit
 • Lakrita: Én csak "örökbefogadtam" a lányom malackáit, de tapasztalom rendszeresen, h nyalogatnak (: Szeretem őket,már 3 hónapja csak az enyémek. Összeszoktunk!!!
  (2016-07-28 16:24:49)
  Ki kényeztet kit?
 • Lakrita: A műanyag fürdőszoba szőnyeg darab nem büdösödik be? Bevalom, h ez tart vissza a módszer kipróbálásától.....
  (2016-07-28 16:19:20)
  Hogy néz ki a kifutónk?
 • Lakrita: Cukika! Az én röfikéimnek Anyukám varrt puha polarból "takarót". Imádnak bel és alábújni.....
  (2016-07-28 16:17:03)
  Gombinak tényleg kell
 • Lakrita: Sziasztok! Ilyen szénatartót még nem láttam. Nekünk felakasztható van,uilyen rácsos. Az elválasztó rácsra van felakasztva, igy két oldalról kényelmesen tudnak belőle falatozni a röfikéim. (:
  Tényleg igaz az, h ami kihullik, nem eszik meg....alommá válik!
  (2016-07-28 16:15:06)
  Szénagömb
 • GSSZ Roza: Szép napot mindenkinek!
  A mi tengerimalacainknak is van egy efféle "különleges búvóhelye": egy műanyag doboz! Amikor összeszoktattuk őket, megvettük a dobozkát, hogy a gyengébb fél el tudjon benne bújni, ha veszekedés van. Úgy gondoltuk, kivesszük, ha vége ennek az időszaknak. Ehhez képest az erősebb fél, aki hatalomra tört (:, elfoglalta, és azóta is ez a kedvenc búvóhelyük! Persze a főnök már beengedi a kicsit. (;
  GSSZ Roza, a tengerimalacok gazdája
  (2016-05-30 18:00:58)
  Tengerimalac-kalandok - Kukás malacok
Licenc

Mutumalac Tengerimalacok című műve
 
Creative Commons
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!
3.0 Unported Licenc
 alatt van.

Creative Commons Licenc

Elment malackáim emlékére...

"Egy emberben néha elhal a remény, de egy állatban soha. Amíg él, él benne a remény, és él a hűség is."

Nyugodj békében Zsömi! 8 Hozzászólás


Ma reggel 9 órakor meghalt Zsömi.
...


Tovább»

Szerző: Mutu 20:52 / 2013. 06. 21.
Fegyelmezés 2 Hozzászólás
Mint ahogy a blogon már korábban elhangzott, a tengerimalacok között szigorú hierarchikus rendszer működik. Nálunk jelenleg Zsömike a vezér, és ő irányít mindenkit, de néha-néha azért előfordul, hogy az ő fejére is rákoppintanak. (Egyedül Mutuval nem merte ezt soha senki megtenni, neki olyan tekintélye volt.)

Tovább»

Szerző: Mutu 17:18 / 2012. 11. 07.
Zsömi rémálma 10 Hozzászólás
Nos, Zsömikémről elmondható, hogy a legbátrabb malacka, akit valaha láttam, sőt amikor pár hónapos korában idekerült hozzám, már akkor is vezető szerepre hajtott. Mindenben kezdeményező, semmitől sem fél, sok minden érdekli, kívácsi természetű. Az új dolgokat nagyon hamar elfogadja, könnyedén alkalmazkodik, ÁM DE!

Tovább»

Szerző: Mutu 22:18 / 2012. 11. 02.
Malackáim: Zsömi (2007-2013) 2 Hozzászólás

Zsömit három hónapos korában, eléggé lesoványodva vettem magamhoz egy állatkereskedésből, és csak később derült ki, hogy vemhes. Tulajdonképpen az eladó a korát sem tudta megmondani, így nekem kellett tippelnem.

Szokatlanul bátor volt már a megérkezésekor is, Mutu és Örvös hamar befogadták őt. Életvidám, és gyors, szerette a búvóhelyeket.

Tovább»

Szerző: Mutu 10:58 / 2012. 10. 10.
Zsömi jobb mellső mancsa 4 Hozzászólás
Zsömike nagyon izgatott lesz mindig, amikor meghallja lépteimet a szobában, ilyenkor velem együtt mozog, és mellső lába segítségével próbál velem kommunikálni. A jobb mellső tappancsát kell figyelni, szerintem önmagáért beszél. :)

Tovább»

Szerző: Mutu 20:56 / 2012. 08. 11.
Szomszédolás 7 Hozzászólás
Nagyon rég töltöttem már fel videót, úgyhogy gondoltam megosztom veletek érdekesség képpen azt a pillanatot, amikor drága Zsömike látogatást tesz a szomszédos terráriumba.

Tovább»

Szerző: Mutu 16:34 / 2012. 07. 27.
Hatalmas harapások :) 2 Hozzászólás
Nem kell megijedni, egyáltalán nem arról van szó, hogy bármelyik malac is megharapott volna. Ellenben a száraz kenyérbe már valóban elég nagyokat haraptak, és viszonylag hamar el is ropogtatták az összeset. Zsömit meg is örökítettem, ahogy pillanatok alatt eltünteti az ő részét, de persze előtte mindig gondosan megrágja.

Tovább»

Szerző: Mutu 10:43 / 2012. 04. 12.
Az egyik legtisztább állatok 5 Hozzászólás
Lehet, hogy sokan nem gondolnák, de a tengerimalacok igenis a Földön az egyik legtisztább állatok. Sokat mosdanak, legfőképp táplálkozás után jellemző nagyon, de a nap bármely szakában megfigyelhető ez a tevékenységük. Egy mosakodás alkalmával végigpucolják az egész testüket, a pofijukat, a mancsaikat és az egész bundájukat, ameddig csak elérik.

Tovább»

Szerző: Mutu 08:30 / 2012. 02. 10.
Táldobálás - ahogy a Zsömle család eszik 5 Hozzászólás
A reggeli etetés nálunk két tálkából zajlik, ami lassan kezd kevés lenni. Ugyanis Zsömi és Mézi is a magáénak gondolja a tartalmát. Ezért van az, hogy időnként szinte megpofozzák a malactányért, csak hogy övék legyen az összes finomság, ami benne van. Közben Zsömit az sem zavarja a nagy táldobálásban, hogy háromszor csúszik le az emeletről. Az már talán kicsit jobban, hogy Mézi arcon vágja a tányérral. :D

Tovább»

Szerző: Mutu 18:04 / 2011. 10. 24.
A három "kis" tengerimalacom 5 Hozzászólás

Jelenlegi tengerimalackáim hárman vannak azóta, hogy meghalt a két öreg malacom (Mutu és Örvös). Ennek már több mint két éve, de a mai napig nem tudtam feldolgozni az elvesztésüket, mert annyira a szívemhez nőttek. A mostani három malac az általam elnevezett Zsömle család tagjai.

Zsömle, az anyamalac két gyerekével, Gombival és Mézivel.


Zsömi malacomat egy állatkereskedésben vettem, mikor még Mutu és Örvös velem voltak. Annyira megtetszett a zsemleszínű, simaszőrű kis állatka, hogy nem tudtam ellenállni. Arra már nem számítottam, hogy két kis ajándékot is kapok hozzá. Nem tudtam, hogy vemhes - szerintem az eladó sem - amikor elhoztam, csak jóval később derült ki. Egészen pontosan akkor, amikor megszülettek a picik, addig semmi jelét nem mutatta, hogy babákat vár.

ZSÖMI A BABÁKKAL

Tovább»

Szerző: Mutu 22:50 / 2011. 02. 07.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...